Virágdíszek koszorúslányoknak

Különböző szokások és hagyományok alapján a koszorúslányoknak különböző virágdíszeket készíttethetünk. Ezeket a díszeket esküvői szertartáson, és a fotózás alkalmával viselhetik. A szertartás helye, hosszúsága, az évszak, és a koszorúslányok kora is befolyásolhatja, hogy melyik lehet a praktikus választás.

  • Koszorúslány csokor – az egyik legnépszerűbb típus a koszorúslányok virágdíszei közül. Általában a menyasszonyi csokorral harmonizáló, kisebb kerek virágcsokor, de lehet attól teljesen különböző is. Lehet egyféle virágból, amely illik a koszorúslányok öltözékéhez, vagy egy szál virág is pl. liliom, rózsa vagy kála, rezgővel, szalaggal díszítve.

koszorúslány csokrok

  • Virággömb – egyedi megoldás, a csokrot helyettesítő csuklóra akasztható virággömb. Apró fejű rózsából vagy gombvirágból a lehet a legszebben elkészíteni. A képen látható verzió rózsaszín miniszegfűből készült, csipke szalag díszítéssel.

Rózsaszín virággömb

  • Sziromszóró kosár – a bevonulási útra szórt rózsaszirmokat kis fonott kosarakból, vagy textillel bevont kosárkából szórhatják a lányok. A kosarak oldalát díszíthetjük különböző színű szalaggal, vagy apró virágfejekkel. 

Szirom szóró kosár

  • Kardísz – nagyon népszerű, koszorúslányoknak vagy női tanuknak gyakran rendelik. Előny, hogy a szertartás alatt a karon rögzített, így a koszorúslányoknak szabad marad a keze. Tudnak segíteni pl. a menyasszonyi ruha uszályának igazításakor, vagy tanú esetében az aláírásnál. Hátránya, hogy a virágok a szertartás alatt nem kapnak vizet, ezért közvetlenül a szertartásig hűvös, vagy hideg helyen érdemes őket tárolni. 

Kardísz koszorúslányoknak

  • Hajkoszorú – Kislányoknak bájos megjelenést kölcsönöz, az apró fejű virágokból készített hajba tűzhető koszorú. Az utóbbi években a lazább, bohém stílusú fejkoszorúk a felnőtt koszorúslányok körében is nagyon divatos lett. Az élővirágos koszorúk készülhetnek apró rózsából, szegfűből, rezgőből, gombvirágból. A koszorú hátsó részét megköthetjük szalaggal, így állítható a mérete a frizurához.

fejkoszorú koszorúslányoknak

Tovább a galériákhoz >>>

Comments are closed.