Téli esküvő

A téli esküvő egyedi és meghatározó élmény lehet életünkben, ha az esemény hozzáigazítjuk az évszak hangulatához.

A télről általában egy idillikus havas táj, a korcsolyázás, vagy épp egy adventi vásári forgatag, a forralt bor illata, és a közelgő karácsony jut az eszébe az embernek. Bár a tél virágokban kevésbé bővelkedő évszak, mégis számtalan lehetőséget kínál virágdekorációs ötletek megvalósításához. A fent említett hangulatok bármelyike megidézhető egy téli esküvő díszítésének megtervezésekor, a megfelelő virágok, növények és díszítőelemek kreatív felhasználásával.

A tél színei elsősorban a hideg színek. A fehér különböző árnyalatai a havas táj pompáját tükrözik. Ezeket párosíthatjuk kékkel, szürkével, ezüstös kiegészítőkkel, sőt, akár ékkövekkel is. Az így elkészült menyasszonyi csokor hercegnői eleganciát kölcsönöz viselőjének. Ezt a színpárosítást leginkább kék szemű menyasszonyoknak ajánljuk, illetve azoknak a hölgyeknek, akiknek alapvetően is jól állnak a hideg színtónusú ruhadarabok.

A mediterrán típusú hölgyek számára kifejezetten előnyös, ha a meleg színárnyalatok közül válogatnak. A tél hideg, rideg hangulatát kellőképpen ellensúlyozza illetve emelkedetté, ünnepélyessé teszi a borvörös, az óarany, a bronz, a tört-fehér, és az ekrü színek.

Nagyon elegáns csokrok állíthatók össze, az előzőekben említett színpalettáról. Fontos azonban, hogy a télies hangulatú csokor ne legyen azonosítható a karácsonyi díszítéssel, amit a színek és formák visszafogott, és szakszerű felhasználásával érhetünk el. Előfordulhat, hogy valaki adottságainál fogva nem igazán tartozik sem a hideg, sem a mediterrán típusú hölgyek közé. Erre az esetre is van megoldás, hiszen számos más megoldással varázsolhatjuk télies hangulatúvá a menyasszonyi csokrot, például fehér tollak, bogyók, tobozok segítségével, melyek  szolgálhatnak vidám kiegészítőül játékos, és izgalmas formájukkal.

A fentiekben elsősorban a téli menyasszonyi csokor színvilágának megválasztásáról volt szó, de természetesen igény  szerint az esküvői dekoráció egésze képes igazodni a választott menyasszonyi csokor és az évszak által üzent hangulathoz.

 

Téli esküvő dekoráció a Sasvár Kastélyhotelben , blogbejegyzés >>>

Téli menyasszonyi csokrok, blogbejegyzés >>>

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.