Tavaszi esküvő

A tavaszi esküvő virágdekorációjának megtervezése

A tavasz az év egyik legszebb, legromantikusabb évszaka. Az új életre kelő természet, rügyező ágak, friss és üde csokrok adhatnak inspirációt esküvői dekorációnk megtervezéséhez. Dolgozhatunk lágy pasztell árnyalatokkal, vagy akár erőteljesebb harsányabb színekkel is. Az üde sárga, és halványlila karakteres, tavaszi hangulatot idéző színek. A téli szürkeség után egy merész vállalkozással, a szokásoktól eltérő vidám és karakteres szín-összeállítást is választhatunk az esküvőnk virágdekorációjához.

 

Üde orgona lila

A lila szín több árnyalata megjelenik az idei tavaszi ruha kollekciókban, válasszuk bátran esküvői csokrunkba is lilás árnyalatú virágokat. Romantikus lila menyasszonyi csokrok szereplője lehet az orgona, szellőrózsa, viola, frézia, jácint. Elegáns, egyszerű vonalú esküvői csokrok készülhetnek tulipánból, inkaliliomból, melyek szintén elérhetőek akár lilás árnyalatokban is. Újdonság a virágnemesítésben, hogy ma már a halványlilába hajló rózsafajták is megjelentek a színpalettán. (Ilyen fajták pl. a „Bluebird” illetve az itthon ismertebb „Cool water”) Ezek az új fajták kissé rusztikus vonásokat visznek az esküvői virágdíszek hangulatába.

 

Citromsárga és fehér

Szokatlan, kacér, de életvidám megoldás, ha csokrunkat fehér és sárga színekben köttetjük. A napfényt és a tisztaságot jelképező színek együttese rendkívüli miliőt teremthet egy elegáns tavaszi esküvőn. A teremdekorációhoz és az esküvői díszekhez választhatunk boglárkát, hófehér hortenziát, illatos sárga fréziát és nárciszokat, mimózát, esetleg margarétát. És persze ne feledkezzünk meg a májusban nyíló gyöngyvirágról sem, amely illata miatt sok menyasszony kedvence!

  

Babarózsaszín és púder színek

A legtöbb tavaszi virág elérhető a rózsaszín legszebb árnyalataiban. Tulipán, jácint, frézia, bazsarózsa, boglárka is létezik világos és sötétebb színben is. Fehér fátyolvirággal kötve igazi illatos-habos tavaszi csodát kapunk.

 

Bármilyen színű virágokat is válasszunk az esküvői csokrokhoz, érdemes belecsempészni a tavasz üdeségét, játékosságát a dekorációba. Használjunk barkát, vagy rügyező, virágzó ágakat a szertartás helyszín feldíszítéséhez, hagymás tavaszi virágokat az asztaldíszekhez. Akár kosárba ültetett hagymás-virágos kompozíciók is kerülhetnek a terített asztalok közepére. Az elnyíló virághagymákat később kiültethetjük kertünkbe, így örök emlék marad az esküvőről.

Az éledő természet, szokatlan megjelenési formáit felhasználhatjuk ötletként, vagy esküvői dekorációnk alaptémájaként. Legyünk bátrak és használjuk ki az évszak nyújtotta hangulatot, tavaszi zsongást esküvői dekorációnk megválasztásakor!

 

 

Tavaszi menyasszonyi csokrok, tovább a blogbejegyzéshez >>> 

 

 

Comments are closed.