Púder rózsaszín esküvői csokrok

Az esküvői csokrok egyik legkedveltebb színe a púder rózsaszín. Évről évre változik az elnevezés (pasztell rózsaszín, rózsás barack, rozé pezsgő szín, halvány barack stb.) de az biztos hogy a világos rózsaszínek egy árnyalata sem megy ki  a divatból, ha esküvői csokrokról van szó.

A púder rózsaszín színek árnyalatai

A sminktermékek világában rengeteg fantázia elnevezés található, a virágokat tekintve a pirosítók, arcpúderek és rózsás szemhéjfestékek árnyalatait nevezzük összességében púder színeknek. Ez lehet az élénkebb pirosas rózsaszíntől az egészen a halvány bőrtónushoz hajló bézses színig bármi. 

A csokor színeinek kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a menyasszony bőrtónusát. A tél és a nyár típusba tartozó hölgyeknek a hidegebb, az ősz  és a tavasz típusba tartozó aráknak a melegebb árnyalatok állnak jól. Amennyiben kevert típusba tartozunk, vagy nem vagyunk benne biztosak, vegyíthetjük is az árnyalatokat. A színtónusoknál figyelembe vehetjük a menyasszonyi smink és ékszer színeit is. (pl. ezüst ékszereknél, strasszos kiegészítőknél a hidegebb színek passzolnak)

Esküvői csokor púder színekben rózsa kála és liziantusz virágokból

Esküvői csokor púder színekben

Egészen halvány porcelán rózsaszín rózsát is választhatunk, ez a csokor például kitűnő választás egy tört fehér, vagy pezsgő színű menyasszonyi ruhához. Apró fehér virágokkal kiegészítve finom eleganciát sugall az összeállítás.

Menyasszonyi csokor porcelán rózsaszín rózsával, fréziával és liziantusszal

Menyasszonyi csokor porcelán rózsaszín rózsával

A pasztell színekhez jól párosítható az eukaliptuszlevél kékes-zöldje. Kicsit ódon, “vintage”  hatású csokrot kapunk, mintha egy régi színes fotón kissé megfakultak volna az eredeti élék színek…

Esküvői csokor eukaliptusszal, vintage hatású

Esküvői csokor eukaliptusszal

A púder rózsaszín virágokat tovább párosíthatjuk tört fehér, krém-, és erősebb barack színűekkel. Minél több pasztell színt vegyítünk annál derűsebb lesz az összhatás. 

Üde rózsaszín és púder rózsaszín menyasszonyi csokor angol rózsa és liziantusz

Üde rózsaszín menyasszonyi csokor

A legszebb púder színű árnyalatokban fellehető virágok a rózsa, angol rózsa, liziantusz, és a kisebb virágú orchideák. Ezek szinte egész évben beszerezhetőek. Tavaszi esküvőre a hagymás virágok közül a boglárkának, és a tulipánnak és jácintnak is vannak nagyon szép halvány rózsaszín és barackos változatai. Nyár végi és őszi esküvőkhöz a menyasszony virágainak ajánlom a dáliát, a kardvirágot és a hortenziát.

Ha még több esküvői csokor fotó közül szeretnél válogatni, kattints a menüben a menyasszonyi csokor galériára!

Comments are closed.