Az esküvői torta virágdíszítése

Az esküvői torta díszítése hagyományosan marcipánból vagy fondant-ból készül, de egyre népszerűbb az élővirággal történő torta dekoráció is. A díszítésnél a variációs lehetőségek bőven rendelkezésre állnak, néhány egyszerű példán szeretném bemutatni a legnépszerűbb megoldásokat.

Emeletes esküvői torta díszítése

Az esküvői torta általában emeletes formájú. Amennyiben kisebb tortáról van szó, akkor ebben az esetben a felső emeletre kerülhet egy hangsúlyosabb virágdísz.

esküvői torta piros virággal 

Ha nagyobb, többemeletes tortáról van szó, akkor kerülhet az emeletekre is egy-egy kisebb virágkompozíció. Ez állhat néhány fej virágból, csokor szerűen, de lehet egy-egy fej nagyobb virágfej is. Kisebb virágok esetén egy emeletre akár több virágdísz is kerülhet, hogy a feldíszített torta ne csak szemből (egy irányból) mutasson jól.

Választhatunk összefolyó, leomló virágdíszítést is, amely összeköti az emeleteket. 

esküvői torta rózsa fejekkel 

Állványos esküvői torta

Tortaállványra készült sütemény esetén az tortahengerek közepére kerülhetnek a virágcsokrocskák. Nagyobb állvány esetén akár készülhet egy-egy vékony virágfüzér is a torták széle köré. Egyes speciális állványoknál külön helye van az emeletek közé helyezhető virágkompozíciónak. Vannak olyan állványok is melyeken külön-külön helyezkedenek el a különböző ízesítésű torták, orgonasípszerűen emelkedő magasságban, vagy háromszög alakban. Ebben az esetben az állvány elé érdemes egy magasított virágdíszt készíttetni, ami összeköti a különálló tortákat egy csoportba, és eltakarja az állványszerkezetet.

állványos esküvői torta dísíztése

Egyedi megoldás, ha a torta tetejét, és a torta körüli részt díszítjük virágfejekkel, füzérekkel vagy akár a torta köré szórt rózsaszirmokkal. Rózsaszirmokból akár szív formát, vagy esetleg monogramot is formázhatunk a torta köré. Ugyanezt megtehetjük mécsesekkel is, így fokozva a hangulatot, amikor éjfélkor feltálalják az ünnepi édességet.

Az esküvői torta élővirágdíszítése általában az esküvő helyszínén, néhány órával a vacsora előtt készül el. A torta felvágása előtt a dekoráció eltávolítandó, hogy ne akadályozza a szeletek ízléses feltálalását.

További tortadíszek a galériában >>>

Comments are closed.