Esküvői csokrok kövirózsával

Divatos és különleges megoldás az esküvői csokrok virágai közé kövirózsát köttetni. Azon felül, hogy hogy jól bírja az egész napos fotózást, szertartást és a melegebb időjárást is ez a szépséges növény, szimbolikus jelentése is lehet.

 

menyasszonyi csokor kövirózsával angol rózsával
 

Kövirózsák

A kövirózsa örökzöld ( télen is életben marad föld feletti része) így szimbolizálhatja, a hosszan tartó örök szerelmet. Több típusa ismert, vannak hamvas zöld színűek, erősebb sötétzöld színű változatok, és világoszöldek is. Az apróbbaktól az egészen nagy, tenyérnyi méretben is léteznek, az utóbbiak még lilás árnyalatban is előfordulnak.

Hamvas kövirózsa

 

Esküvői csokrok

A kövirózsák kisebb verzióit mezei jellegű romantikus csokorban szépen mutatnak. Angol rózsával, különféle mezei virágokkal, bogyókkal párosítva csodás összeállítást kapunk. Az egészen apró darabokat felhasználhatjuk a vőlegénykitűző kiegészítőjeként, vagy a koszorúslányok kardíszeibe is.

Romantikus esküvői lazac színű angol rózsával, eukaliptusszal, apró kövirózsával, sóvirággal, menyasszonyi csokrok

Romantikus esküvői csokor apró kövirózsákkal

Bordó dáliákkal, liziantusszal és bordó rózsával a kövirózsa pompás menyasszonyi csokrot alkot. Vintage jellegű, vagy púderszínű menyasszonyi ruhához is jól illik ez a kövirózsás csokor. A halvány zöldeskék hortenzia testvér színe a hamvas kövirózsának és az illatos eukaliptusznak. Apró bogyók teszik játékosabbá  a csokor szabálytalan kerekded  formáját.

Vintage csokor dáliával, angol rózsával, kövirózsával, eukaliptusszal

Vintage csokor

Egyszerű, de nagyszerű: hortenzia, bogyók, kövirózsa, eukaliptusz. Itt a hófehér hortenzia és a rezgő habosságát töri meg a kövirózsa pasztell zöldje. A fehér virágok középen helyezkednek el, aminek az egyöntetűségét a kisebb fejű kövirózsa, néhány liziantusz bimbó és az apró rezgővirág töri meg. Körülötte a szürkészöld eukaliptusz levelek lazítják a virágok tömörségét. Fehér csipkeruhához tökéletes választás ez a menyasszonyi csokor. A sötétkék vadszőlő bogyók az őszi évszakot is belecsempészik a virágkompozíció megjelenésébe.

Fehér menyasszonyi csokor kék bogyókkal, hortenziával kövirózsával, rezgővel, menyasszonyi csokrok

Fehér menyasszonyi csokor bogyókkal

Színes vidám menyasszonyi csokorba szokatlan kiegészítő lehet egy-két kisebb kövirózsa. Egészen színes csokorban is szerepelhetnek, itt egy rózsaszín-pink-fehér színsor mellé került mint a negyedik szín – a zöld képviselője. A virágbimbókkal azonos árnyalatú zöld színű verzió illett ebbe az összeállításba.

Vidám színes menyasszonyi csokor kövirózsával, pink rózsával hortenziával

Vidám csokor kövirózsával

A kövirózsák természetesen az esküvői dekoráció más elemeiben is felhasználhatók, például asztaldíszekben, vagy akár köszönő ajándék is lehet! Erről a következő blogbejegyzésben olvashat:

Tovább a blogbejegyzéshez >>>

Menyasszonyi csokor galéria >>>

Comments are closed.