Decoflor
 

MILYEN VIRÁGDÍSZEKRE, VIRÁGDEKORÁCIÓRA LEHET SZÜKSÉG EGY ESKÜVŐN?


Az esküvői szertartás dekorálására számtalan virágdekorációs elem áll rendelkezésre. Sokan először akkor találkoznak ezzel a témakörrel először, mikor saját esküvőjüket tervezik. Nekik szeretnénk segíteni ezzel a rövid összesítővel, hogy könnyebben kiigazodhassanak, a számukra még ismeretlen esküvői virágkötészet területén.


További fotók az ESKÜVŐRE menüpont alatt találhatók.

Textilek, mécses tartók, egyéb kellékek itt: BÉRELHETŐ DEKORÁCIÓK


SZEMÉLYRE SZÓLÓ VIRÁGOK


Menyasszonyi csokor

Általában kerek vagy félgömb alakú esetleg csepp formájú virágcsokor mely a menyasszony kedvenc virágaiból az öltözékéhez illően készül el. Legnépszerűbbek a rózsa csokrok, orchidea csokrok, vagy a kálából készült menyasszonyi csokrok. De sokan választanak az évszaknak megfelelő virágokból készült esküvői csokrot is.

A modern virágkötészeti technikákkal készült kompozíciók különlegessé teszik az alkalmat, és a menyasszony megjelenését.

Dobó csokor

A menyasszonyi csokor virágaiból, vagy ahhoz hasonló virágokból készült csokor, melyet az ara a szertartás keretében eldob, a násznép hajadon tagjainak. Több felé eső változatban is készülhet.

(A csokordobás hagyományában eredetileg a menyasszony saját csokrát dobta el, de sokan szeretik megtartani az eredetit, így egy kisebbet köttetnek erre a célra.)

Kitűző

Klasszikusan a vőlegény öltönyére tűzött kisebb virágdísz mely a menyasszonyi csokor virágaihoz igazodik. Tanuknak, örömapáknak, vőfélyeknek is szokás egy, a vőlegényénél egyszerűbb változat.

Hajdísz élővirágból

A menyasszony frizurájába kerülhet élő virág pl. hajcsatra, hajfésűre rögzítve, vagy hajtűszerűen egyesével. Ha élővirágot szeretnénk hajdísznek, előtte kérdezzük meg a fodrászunkat melyik verziót ajánlja.


Hajkoszorú vagy fejkoszorú

Hagyományosan a koszorúslányok fejére kerülő élővirág hajdísz. Régen a menyasszonyok viseltek mirtuszból vagy más virágból készült virágkoronát, mely ma ismét divatját éli.


Csuklódísz vagy kardísz

Női tanuknak a kitűző alternatívája, de sokan kérik koszorúslányoknak, vagy örömanyáknak is.


Koszorúslány csokor

Általában kisebb csokor, mely az esküvő színvilágához, és a lányok ruhájához színben illik. Lehet egy-egy szál rózsa, liliom vagy kála is szalaggal díszítve.

Virággömb

Kisebb élővirágból készült gömb formájú dísz, mely a csuklóra akasztható. Főleg koszorúslányoknak kérik, ritkán menyasszonyi csokor helyett.

Sziromszóró kosár

Koszorúslányok részére rózsaszirom szóráshoz. Kisebb fonott kosár, vagy textillel, csipkével díszített változatban is van.

Szülőköszöntő virág

Leggyakrabban az örömanyák kedvenc virágából, vagy szezonális virágokból készített ajándékcsokor kerek vagy nyújtott formában.

Lehet egy-egy szál rózsa, vagy valamilyen különlegesebb virág is feldíszítve.

Praktikus megoldás még a virágkosár, a szertartás után könnyebb hazavinni.

Általában az örömanyákat köszöntik vele, ritkábban az örömapákat vagy nagyszülőket.

Autódísz

Lehet kerek, csepp alakú, vagy nyújtott virágdísz vákuumos tartóban. Közkedvelt kiegészítője az organza vagy selyem szalag díszítés. Ez akár önállóan, vagy kisebb virágcsokrokkal kombinálva is szép és strapa bíró megoldás. A legelegánsabb az autó motorháztetőjén futó virág girland egyenesen, vagy „V” alakban futtatva.

Gyűrűpárna élővirágból

Egyedi kelléke a szertartásnak, a levelekből, mohából, vagy virágfejekből készült gyűrűpárna. A gyűrűket szalaggal, vagy gyöngyös gyűrűtartó résszel rögzíthetjük rá.TEREM DEKORÁCIÓ

Főasztaldísz

Általában hosszúkás mandula, vagy leomló formájú virágkompozíció, esetleg hosszú girland amely végigfut az asztal szélén. De ettől eltérő virágdíszítés is lehetséges egyedi megoldásokkal.


Asztalközép díszek

Az esküvői vacsorán a vendégek asztalát díszítik. Ez lehet egyszerűbb, pl. egy-egy szál virág üvegvázában, alacsony kerek virágdísz, vagy magas elegáns virágkompozíció stb.

Torta díszítés élő virággal

Az esküvői tortát különlegessé teszi, marcipándíszítés helyett pl. szalaggal is kombinálható.


Virágkompozíciók állványon

Nagyobb méretű térdekorációs elemek, külső helyszínre, bejárathoz, vagy az ifjú pár mögé két oldalra. Kovácsoltvas állványra vagy magasabb fehér kaspóba is készülhetnek.


Háttér dekoráció virágból

Virágból készült szív, vagy bármilyen virágkompozíció, amely az ifjú pár mögött látható (hagyományos megoldás a virágszív, vagy két egymásba kapcsolódó szív, de lehet cseppforma, vagy belógatott virágfejek, esetleg mohából készült monogram.)

Girland

Borostyánból készült vékonyabb, vagy vastagabb virágból, és/vagy zöldekből álló hosszú füzér, melyet bejáratok fölé, boltívekre rögzítünk. Tekerhetjük oszlopokra, korlátra stb.


SZERTARTÁS DEKORÁCIÓ


Boldogságkapu

Egy boltíves váz, melyet virágokkal, textilekkel dekorálunk. Kültéri szertartásokhoz gyakran használatos, a legtöbb helyszínnek van saját boldogságkapuja, amit fel díszítünk. Igény esetén bérelhető is.


Virágdíszek a bevonuló útvonalra

A szertartáson a vendégek székeire, vagy a mellé elhelyezett virágdekoráció, mely a bevonulási útvonalat hangsúlyozza. Lehet pl. a székekre rögzített kis virágcsokrocskák, vagy kinti szertartásnál leszúrható állványra helyezett díszek.


Paddíszek

Templomi szertartáson egy-egy szál virág, vagy kisebb csokrocska, esetleg kerek, vagy csepp formájú dísz a padok végéhez erősítve a bevonulási útvonalon.


Oltárdísz vagy asztaldísz a szertartáshoz

Kisebb mandula formájú, kerek, vagy leomló formájú virágkompozíció mely a szertartáson pl. az oltárt, vagy az anyakönyvezető asztalát díszíti.