Pozsgás növényekből asztaldísz

Lakás, iroda vagy akár rendezvény dekorációja is lehet a pozsgás asztaldísz, vagyis a szárazságtűrő növényekből készült asztali dísz. Néhány napos konferencián is szerepelhet mint pult dísz, vagy asztali díszítés. Beltéri és kültéri verzió is lehetséges, a mini verziótól az egészen nagy méretű kompozícióig sok változatban elkészíthető.

A pozsgás növények számtalan formában és színben érhetők el, így jellegében hasonló, de mégis változatos összeállítás készíthető belőlük. A dísz fő karakterét a tartó edény adja.

A pozsgás növényekről általában elmondható, hogy vízigényük kicsi, a sok napfényt pedig meghálálják. A beltéri pozsgás növények közül több fajta elérhető, mivel a világ több pontján őshonos növényeket is tudjuk így nevelni. Egyes típusok akár kisebb bokorrá, vagy fácskává nőhetnek, mások lecsüngő formájúak. A leggyakrabban kerek bokor szerű, vagy középpontosan elágazó formát vesznek fel. A kövirózsa formájú pozsgásoknak is léteznek nem fagytűrő, lakásba való fajaik is, zöldes, kékes és vöröses-rózsaszín árnyalatokban is.

Egyes pozsgás növények a változatos formájú leveleiken kívül virágukkal is díszítenek. Legismertebb pl. a korallvirág, melyből egészen mini változatok is léteznek gazdag színválasztékban. Az elvirágzott példányokat egy ilyen összeültetésből könnyen kiemelhetjük, és frissíthetjük új példánnyal, így mindig aktuális asztaldíszt kapunk.

 

Comments are closed.