Decoflor
 

ADVENTI KOSZORÚK, KARÁCSONYI DÍSZEK

Mára az adventi koszorú vallásos jelentősége részben háttérbe szorult, bár nagy szerepe van az ünnepre való készülődésben. Van, aki saját kezűleg készíti, van, aki készen vásárolja, tény hogy szinte minden családi otthonban fellelhető karácsony környékén.
Amikor adventi koszorút, vagy általában bármilyen karácsonyi díszt választunk érdemes figyelembe venni a lakás (vagy iroda, munkahely) berendezésének formavilágát.

MINIMÁL

minimálA letisztult vonalú enteriőrhöz hasonló dekorációt válasszunk. Legyen egyszerű formákat követő, akár szögletes!!! vonalvezetésű díszítés, melynél kisebb szerepet kapnak a részletek. Ez lehet akár egyszínű is, vagy néhány a környezetet is meghatározó szín együttese. Manapság nagy divatját éli a fekete-fehér karácsonyi dekoráció, bár természetidegensége miatt sokan ódzkodnak tőle. Ha valami modernre és egyszerűre vágyunk, de kevésbé vagyunk merészek, jó választás lehet a szürke-ezüst, vagy a bézs és csokoládé párosítás.

KELETI

keleti A keleties, rattan bútorokkal berendezett helyiségbe jól illenek a természetes anyagokból, termésekből, fűszerekből készült koszorúk, füzérek. A női ill. lakáskultúra magazinok oldalairól már ismerős narancs-szegfűszeg klasszikust kicsit tovább gondolva egyedi és egzotikus dekorációra tehetünk szert. Ettől a lehetőségtől elrugaszkodva pedig bátran lehet választani trópusi virágokkal, termésekkel díszített karácsonyi díszeket is.

RUSZTIKUS

rusztikusSokan alakították ki életterüket a természetes anyagok és formák segítségével.

Natúr fenyőbútorokhoz, pamut alapanyagú textilekhez, rusztikus lakás-kiegészítőkhöz remekül illenek egyszerű, csak természetes anyagból készült dekorációk. Ezeknél a karácsonyi díszeknél a forma klasszikus maradhat, és a klasszikus formához a természetben megtalálható bogyók, termések illeszkednek a legharmonikusabban.

KLASSZIKUS

klasszikusVégül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk az antik vagy stílbútorokkal berendezett klasszikus otthonokat. A régi korokat idéző berendezésekhez válasszunk hagyományos formákat, anyagokat! A karcsú gyertyák, a selyem, a bársony, a brokátszalagok, aranyszínű üveggömbök méltó kiegészítői a tágas polgári nappaliknak, halloknak, melyeket finom vonalak, letisztult formák, elegancia határoz meg. Ha képzett szakemberre bízzuk a karácsonyi dekoráció elkészítést, az adott kor stílusjegyeit is belevarázsolja lakásunk, irodánk ünnepi öltözékébe.

JÁTÉKOS

játékosTermészetesen nem feledkezünk meg azokról sem, akiknek nem egy stílusirányzatnak megfelelően van kialakítva életterük. A városi lakások sűrűjében ilyen esetekben is jól eső feladat visszacsempészni a természetből egy szeletet. Válasszunk élő növényekből, vagy vágott örökzöldekből készült lakásdíszt; nyugodtan játszhatunk a formákkal, színekkel. A legegyszerűbb megoldás mellett döntünk, ha a drapériák, a kanapé, vagy az ünnepi asztalteríték színeit vesszük alapul.

Bármilyen dekoráció mellett döntünk, lényeg az összhang, mellyel igazán ünneppé varázsolhatjuk az ünnepnapokat!!!

 

Mindenkinek kellemes ünnepi készülődést kívánunk!

A Decoflor csapata

 

Tovább adventi koszorú katalógusunkhoz >>